Tanfolyamok és Workshopok

Ezeken a workshopokon mindig a kézenállás egy sarkalatos pontját, nagy mérföld kövét járjuk körbe. Olyan témákat nézünk át tematikusan, ügyes rávezetők és célirányosan erősítő, nyújtó-mobilizáló gyakorlatok segítségével, mint:

A fal nélküli kézenállás technikája,

A helyes lendület használat a kézenállásban, 

A valódi függőleges pozíció,

A lendület nélküli kézenállás technikája,

Alkalmazott kézenállás,

A kézenállás és más kartámaszos testhelyzetek összekötése

Ha úgy érzed, el vagy akadva a fenti témakörök valamelyikében, és szeretnél ezen átbillenni, akkor itt a helyed. Várlak szeretettel Téged is valamelyik, soron következő workshopon.

Kezdő kézenállás tanfolyam este: 2021 augusztus 9-től 8 alkalmon keresztül, hétfőn 17.00-18.30-ig, pénteken 18.30-20.00-ig.

Ez a tanfolyam az esti órákban zajlik hétfőn és pénteken. Itt támogató közegben, életvidám társaságban, hozzáértő tanár vezetésével haladhatsz a betonstabil kézenállás felé. Ügyes rávezető gyakorlatok segítségével öröm a gyakorlás és játék a fejlődés. A tanfolyamon

 • célirányosan erősítjük a törzs és a váll izmait, hogy alkalmassá tegyük őket a stabil, függőleges pozíció megtartására,
 • nyújtó és mobilizáló gyakorlatokon keresztül elősegítjük, hogy a váll a megfelelő pozícióba kerülve a megfelelő terhelést kaphassa,
 • ötletes rávezető gyakorlatok segítségével megalapozzuk a helyes lendület használatot és az aktív egyensúlyozást,
 • ha szükséges, oldjuk a kézenállással kapcsolatos (akár fejre esős traumából származó) félelmeket,
 • testileg és lelkileg felkészítelek a fal nélküli kézenállásra.

Amennyiben Te is szívesen csatlakoznál lelkes csapatunkhoz, jelezd szándékod mielőbb (info@kezenallas.com)! Várlak szeretettel. 

 

Kezdő kézenállás tanfolyam reggel: 2021 augusztus 2-tól 8 alkalmon keresztül, hétfőn és pénteken 07.00-08.30-ig

Ehhez a tanfolyamhoz akár teljesen kezdőként is csatlakozhatsz, mivel a reggeli órákban zajlik, ez után az edzés után garantáltan jól indul a nap. Mivel alapvetően kis csoportban dolgozunk, mindenki egyénre szabott figyelmet, támogatást és gyakorlatokat kap.

A tanfolyam alatt 

 • célirányosan erősítjük a törzs és a váll izmait, hogy alkalmassá tegyük őket a stabil, függőleges pozíció megtartására,
 • nyújtó és mobilizáló gyakorlatokon keresztül elősegítjük, hogy a váll a megfelelő pozícióba kerülve a megfelelő terhelést kaphassa,
 • ötletes rávezető gyakorlatok segítségével megalapozzuk a helyes lendület használatot és az aktív egyensúlyozást,
 • ha szükséges, oldjuk a kézenállással kapcsolatos (akár fejre esős traumából származó) félelmeket,
 • testileg és lelkileg felkészítelek a fal nélküli kézenállásra.

Ha szereted a kora reggeli aktivitást, és szereted felszabadultan, frissen és energikusan indítani a napot, azzal az érzéssel, hogy határozott lépéseket tettél a betonstabil kézenállásért, akkor itt a helyed. Jelentkezz mielőbb (info@kezenallas.com)! Várlak szeretettel.  

 

Kézenállás és Akrojóga Workshop: 2021 augusztus 28, szombat

 Vajon mi lehet a fal nélküli kézenállás titka? Az egyik gondtalanul, felszabadultan lendül a térben, és uralja a saját egyensúlyát, a másik csak fal mellett vagy még úgy sem mer és/vagy tud lendülni… 

Ezen a ponton nagyon sokan elakadnak, mert félnek a hátra eséstől. Pedig a megoldás pofátlanul egyszerű. Kell, hogy legyen egy megbízható eszköz a kezedben túlbillenés esetére. Ez az eszköz egyszerűbb és biztonságosabb, mint a híd vagy a bukfenc. 

A jó hír, az hogy ennek a workshopnak az első felén pontosan ezt a mozdulatot, mint a biztonságos, FAL NÉLKÜLI KÉZENÁLLÁS alapját sajátíthatod el.

A kézenállás gyakorlás másik nagy mérföldköve a LENDÜLET NÉLKÜLI KÉZENÁLLÁS. Olyan misztériumnak tűnhet ez, mely kizárólag a tornászok és artisták területe. Ahogy közelebbről megnézed azonban, már látszik, hogy kitartással és megfelelő rávezető, célirányosan erősítő és nyújtó gyakorlatokkal hétköznapi halandó számára is elsajátítható ez az elegáns és erőt sugárzó mozdulat.

A workshop második felén ezeket a gyakorlatokat tanulhatod meg, és hozzáértő tanár segítségével magad is megtapasztalhatod, milyen is az, amikor lendület nélkül emelkedik a tested kézenállásba.

A workshop harmadik fele most is a páros egyensúlykeresés és harmonikus együtt mozgás, azaz a kezdő és haladó akrojóga technikák jegyében telik. Itt megtapasztalhatod a saját megtartó erődet, és a biztonságos repülés élményét, valamint az együtt légzésből és a közös mozdulatokból fakadó összhangot. 

Gyógyító ereje van ennek, különös tekintettel arra, ha a magadba, egymásba és az életbe vetett bizalmadat szeretnéd a helyére tenni.

Jöhetsz egyedül és párban is, akár teljesen kezdőként is várunk szeretettel. Amennyiben már gyakorlott akrojógi vagy, izgalmas haladó technikák várnak rád.

Ha kedvet kaptál, jelentkezz mielőbb (info@kezenallas.com)! Várunk szeretettel.  

Részletek:

10.00-11.30: a fal nélküli kézenállás technikája,

12.00-13.30: a lendület nélküli kézenállás technikája,

14.00-16.00: Haladó akrojóga technikák 1.

16.00-18.00: Haladó Akrojóga Technikák 2.

 

Art-Balance Flow Hétvége: 2021 augusztus 14-15.

Létezik-e olyan mozgásrendszer és mozgásos szemléletmód, melyben

 • az akrojóga találkozik
 • a partnerakrobatikával,
 • a kézenállással és más kartámaszos ászanákkal,
 • valamint az ösztön szinten belénk kódolt állatmozgásokkal és

mindezt a mozgásos improvizáció izgalmas forma és kifejezés világával ötvözi? A válasz: igen. Az Art-Balance Flow rendszere pontosan így épül fel.

Magába foglalja a fenti mozgásformákat és azt a rendkívül értékes, terápiás, önismereti utat, amelyet végig jársz, mikor erre az izgalmas felfedező útra indulsz. Kinek szól:

 • Szeretnéd kifejleszteni vagy bővíteni a saját, mozgásos eszköztáradat?
 • Érdekelnek az Art-Balance Flow rendszerében tanított mozgásformák?
 • Érdekel a mozgáson keresztüli, önismereti út?
 • Szeretnél tökéletes egyensúlyt fejleszteni magadnak kézenállásban és más kartámaszos testhelyzetekben?
 • Szeretnél elmélyülni az akrojóga és partnerakrobatika izgalmas technikáiban?
 • Szeretnéd felébreszteni magadban az improvizációhoz szükséges bátorságot és önbizalmat?

Ha a fenti kérdések közül legalább háromtól felcsillant a szemed, akkor ez a képzés minden bizonnyal Neked szól. 🙂

A következő Hétvégi Tréning a május 15-16-i hétvégén lesz (szombat és vasárnap: 10.00-13.00-ig és 15.00-18.00-ig). Tematika:

 • alkalmazott kézenállás technikák,
 • kartámaszos testhelyzetek,
 • különböző állatjárások és lokomóciók,
 • kezdő és haladóbb akrojóga technikák,
 • kezdő és haladó partnerakrobatika technikák,
 • mozgásos improvizáció.

Ha érdekel ez a rendkívül izgalmas mozgásos kaland, és szeretnél részt venni, jelezd szándékod mielőbb (info@kezenallas.com)! Várlak szeretettel. 

Dupla Kézenállás és Akrojóga Workshop: Ezek a workshopok olyan témák köré szerveződnek, melyek a kézenállás fontos sarokköveit képezik. Ilyenek például:

 • A valódi függőleges a kézenállásban,
 • A fal nélküli kézenállás technikája,
 • A lendület nélküli kézenállás technikája,
 • A helyes lendület használat,
 • Mozdulatok összekötése kézenállásban

A soron következő workshop 2021 április 17-én, szombaton lesz, ha szeretnél csatlakozni, jelezd szándékod (info@kezenallas.com) mielőbb!

 

Magánórák: Előre egyeztetett időben, az Abraka-Dabra Mozgásműhelyben

A kézenállásban is előfordul, hogy még fókuszáltabb figyelemre van szükséged. Lehet, hogy nem tudod szabaddá tenni magad a rendszeres órák idején vagy egyszerűen csak azt szeretnéd, hogy csak a tanár legyen jelen a gyakorlás alatt. Ilyenkor érdemes magánórában vagy magánóra bérletben gondolkodnod. A magánórák előre egyezetetett (emailben: info@kezenallas.com vagy telefonon: 70/3973346) időpontokban zajlanak az Abraka-Dabra Mozgásműhelyben (Bp. 1027, Margit krt. 54.). Egy magánóra ára 7.500,-/fő, de vannak különböző bérlet konstrukcióink is. Amennyiben ezek is érdekelnek, írj a fenti emailcímre és átküldöm a lehetőségeket.

Kedvcsináló