Rólam

Talán azt gondolod, könnyű nekem, biztos már gyerekkoromban is tornáztam, sikerorientált bajnoknak neveltek, aki sorra nyerte a különböző sport versenyeket, és, aki akrobatikus mutatványokkal szórakoztatta a barátait.

Meg kell, nyugtassalak, ez mind nem igaz. Odáig, ahol most tartok, hosszú és göröngyös út vezetett. Teljesen átlagos képességű srácként indultam, erősen visszahúzódó jellemmel, aki, ha tehette, inkább kerülte a szereplést. Nem voltam különösebben erős, sem ügyes, az izomzatom meg épp olyan merev volt, mint a legtöbb mostani középiskolás diáké. Mára azonban elmondhatom, hogy elmúltam 40 éves, erőnlét, ügyesség, hajlékonyság és önkifejezés tekintetében viszont messze felülmúlom a középiskolás és a főiskolás énemet egyaránt.

Mindezt annak a szerencsének köszönhetem, hogy a cirkusz, a jóga és a színház, egy adott pillanatban, belépett az életembe, és teljesen más alapokra helyezte azt. Sok évet töltöttem az alternatív előadóművészet izgalmas, és olykor megpróbáltatásokkal teli világában.

  • Cirkuszi artistaként a Taurin Cirkuszcsoportban (2008-2012), 
  • cirkuszszínházi előadóművészként aHippodrom társulatban (2008-2010),
  • utcaszínházi előadóművészként pedig az Utcaszínházi Alkotóközösségben (2009-2012) tevékenykedtem. 

Mind a három tevékenységet felnőtt fejjel kezdtem el gyakorolni, és igen, elmúltam 30, mire sikerült megtanulnom kézen állni. Kemény munka volt, de megérte. Az egyik jó hír tehát az, hogy felnőtt fejjel is megtanulhatsz nagyon sok mindent, például kézenállás technikákat és más, kartámaszos testhelyzeteket is.

A másik pedig az, hogy Neked nem kell ugyanazokat a hibákat elkövetned, amelyeken én annak idején keresztül mentem, mert a tanfolyamokon és az órákon, felnőttek számára is elsajátítható technikákat és rávezető gyakorlatokat tanítok úgy, biztonságos módon, támogató csoportenergiában.

Kívánom, hogy Neked is mihamarább sikerüljön belekóstolnod a beton-stabil kézenállás örömeibe.